30.09 – 04.10
WAŻNE !!!
- Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.
- Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.
- W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.
- Mleko i produkty pochodne,
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
- Jaja i produkty pochodne,
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
- Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
- Seler i produkty pochodne,
- Gorczyca i produkty pochodne.